Hidroelectrica vrea să renunţe la lucrările de amenajare hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Valea Sadului-Vădeni

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, vrea să abandoneze lucrările începute privind amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Valea Sadului-Vădeni.

Subiectul va fi supus aprobării în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 12 martie.

”Aprobarea abandonării lucrărilor realizate pentru obiectivul de investiţii ‘Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Valea Sadului-Vădeni’, cu toate costurile şi implicaţiile rezultate din documentaţia de abandon care se va elabora în acest sens conform prevederile legale în vigoare, în vederea închiderii titlului de investiţii”, se arată în convocatorul publicat pe site-ul companiei.

Contactat de News.ro, directorul general al companiei, Bogdan Badea, a declarat că investiţia nu este una rentabilă, fiind începută în urmă cu mai mulţi ani.

”Este vorba de amenajări în care s-au băgat foarte mulţi bani de-a lungul timpului, dar investiţia nu este rentabilă. Proiectul presupunea construcţia a două centrale şi două baraje, în Valea Sadului şi Curtişoara, dar nu au fost finalizate”, a declarat Bogdan Badea pentru News.ro.

Hidroelectrica furnizează circa 30% din producţia totală a ţării. În 2018, compania a înregistrat un profit net de 1,93 miliarde lei raportat la o cifră de afaceri de 4,26 miliarde lei.

La finalul lui 2018, Hidroelectrica avea 3.381 salariaţi şi a raportat o producţie de 17,23 TWh obţinută în cele 208 hidrocentrale în exploatare (inclusiv cinci staţii de pompare cu rol energetic), având o putere totala instalată de 6.444 MW.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.