Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern care prevede prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, dar şi toate măsurile care se impun gradual pentru limitarea răspândirii pandemiei a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Hotărârea a fost aprobată, miercuri, în şedinţă de Guvern şi cuprinde măsurile propuse de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit deciziei Guvernului, se vor impune treptat restricţii, în funcţie de rata de îmbolnăvire din fiecare localitate. Pentru a nu mai exista diferenţe între modul de calcul, Guvernul a decis că îmbolnăvirile se raportează la populaţia comunicată de către Evidenţa Populaţiei, fiind scoase din calcul focarele.

Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile aglomerate din ţară şi la 50 de metri de toate unităţile de învăţământ, dacă incidenţa este cuprinsă între 1şi 3 cazuri la mia de locuitori. După această rată, masca devine obligatorie în toate spaţiile deschise.

Localurile şi cinematografele vor funcţiona cu 50% dintre locuri ocupate, dacă rata este cuprinsă între 1 şi 1,5 cazuri la mia de locuitori, şi cu 30% dintre locuri, dacă rata este cuprinsă între 1,5 şi 3. La o rată care depăşeşte trei cazuri la mia de locuitori, toate localurile, cinematografele, instituţiile de spectacol se închid.

De asemenea, sunt interzise toate evenimentele private – în spaţii deschise sau închise – pe tot teritoriul ţării.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.