Hoți tineri cu mult tupeu. Ea are doar 18 ani, iar el e minor

În urma activităților investigative întreprinse, poliţiştii au identificat, în data de 08.05.2020, pe raza municipiului Petroșani, o tânără de 18 ani, din municipiul Lupeni, cu antecedente penale, cu privire la care au stabilit că a comis mai multe infracţiuni de furt, în perioada 06-08.05.2020.

Cercetările au relevat faptul că tânăra ar fi comis infracţiunile respective împreună cu un minor în vârstă de 16 ani, din municipiul Lupeni, aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Lupeni, minorul respectiv a fost depistat pe raza municipiului Lupeni și condus la sediul Poliției Municipiului Petroșani, pentru cercetări.

Poliţiştii au stabilit că cei doi, în data de 06.05.2020, au pătruns în sediul unei societăţi comerciale din Petroşani și au sustras de pe un birou poşeta unei angajate (ce conţinea actele de identitate, carduri bancare, 500 lei şi un telefon mobil).

În data de 07.05.2020, în jurul orei 12.00, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la o altă infracţiune de furt, a cărei comitere a fost reţinută în sarcina celor doi: un bărbat de 66 de ani a reclamat faptul că, în timp ce se afla la Serviciul Taxe si Impozite Petrosani, s-a aşezat la o masă pentru a completa un formular, a pus borseta lângă el, pe masă, iar după ce a terminat de completat documentul a constatat lipsa borsetei (în care se aflau mai multe carduri bancare, acte de identitate şi un telefon mobil).

O altă infracţiune de furt a fost stabilită în sarcina celor doi, în data de 08.05.2020. La acea dată, în jurul orei 13:55, ofițerul de Serviciu din cadrul Poliției Municipiului Petroșani a fost sesizat de un bărbat de 67 de ani despre faptul că, în timp ce se afla la serviciu, în Piaţa Centrală din Petroşani, persoane necunoscute, profitând de neatenția sa, i-au sustras borseta în care avea cheile de la trei autoturisme.

Urmare a probatoriului administrat în cauză, față de cei doi tineri, poliţiştii au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 09.05.2020, magistraţii Judecătoriei Petroșani au dispus, față de aceștia, măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă:

evitaţi aglomeraţiile din pieţe, bazaruri, gări autogări, magazine,etc.

portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere, iar geanta nu se ţine în coşul de cumpărături;

feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii;

când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;

acordați mai mare atenție poșetei, decât plaselor de cumpărături; siguranța poșetei să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră; când faceți diferite plăţi sau cumpărături, nu scoateți tot teancul de bani, ci numai suma necesară;

nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea;

nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;

nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc;

nu vă lăudaţi în public că deţineţi asupra dumneavoastră sume mari de bani;

urmăriţi cu atenţie persoanele care transportă, ca din întâmplare, obiecte de îmbrăcăminte sau plase goale pe mână; un hoţ se foloseşte de astfel de obiecte când „operează”, ca să-şi ascundă mâna de privirile străine;

aveți grijă la folosirea cardurilor, la extragerea de numerar din bancomate; există riscul sa fiţi urmărit şi să vă fie sustrasă suma de bani;

nu ezitaţi să luaţi atitudine atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni;

reclamaţi Poliţiei cazurile de prindere în flagrant a hoţului pentru a curma activitatea infracţională a acestuia.

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.