Hunedoara – Arad în barajul de promovare pentru Liga 3 de fotbal

Vineri, 15 februarie, Casa Fotbalului a găzduit tragerea la sorți a duelurilor pentru barajul de promovare în viitoarea ediție a Ligii 3.

Cele 41 de județe plus Municipiul București au fost împărțite în 7 regiuni geografice. Județul Hunedoara, ca și anul trecut, în regiunea 4, alături de Arad, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți și Timiș.

Sorții nu au fost prea favorabili pentru echipa care va câștiga, în acest an, Liga 4 de fotbal Hunedoara va întâlni, în primul meci în deplasare, reprezentanta județului Arad. La finele turului, în județul Hunedoara, competiție la care participă 12 echipe, în fruntea clasamentului se află, în ordine, Gloria Geoagiu și Aurul Brad, ambele cu 26 puncte, dar despărțite de golaveraj, pe locurile următoare fiind Retezatul Hațeg (25), CSM Vulcan, Șoimul Băița (amândouă cu 22) și Inter Petrila (21). În Liga 4 Arad, una cu 15 echipe, conduce, la jumătatea campionatului, Progresul Pecica, cu 37 de puncte, urmată de Unirea Sântana (33) și Victoria Zăbrani (31), locurile patru și cinci, la mare distanță de lider, fiind ocupate de CS Ineu și Frontiera Curtici (ambele cu 27). Sezonul trecut, CS Hunedoara a promovat în Liga 3 după ce a depășit pe Voința Lupac, campioana din Caraș Severin, fiind 0-1 pe malurile Cernei și 2-1 în deplasare.

Bine că nu e Timișul

În 2016 și 2017 reprezentantele județului Hunedoara au pierdut barajul pentru Liga 3 în fața unor echipe din Timiș, care au, fără îndoială, cele mai tari formații din regiune, doar LPS Cetate Deva trecând, în 2015, de reprezentanta Gorjului. Jocurile de baraj din 2019 se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur. Datele de disputare vor fi: 15 iunie 2019, ora 18:00, respectiv 22 iunie 2019, ora 17:30. Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică. Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, cea din București, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 10 iunie 2019, structurile sportive calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul Campionatului Ligii a IV-a pe locul I în fiecare județ sau în Municipiul București. În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplinește condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare.

Cine cu cine joacă

Programul complet al jocurilor din barajul de promovare în Liga 3 de fotbal este următorul:

Regiunea 1: Bacău – Botoșani; Suceava – Neamț; Vaslui – Iași
Regiunea 2: Maramureș – Sălaj; Satu Mare – Bistrița-Năsăud; Cluj – Bihor
Regiunea 3: Harghita – Sibiu; Covasna – Brașov; Mureș – Alba
Regiunea 4: Caraș-Severin – Timiș; Arad – Hunedoara; Mehedinți – Gorj
Regiunea 5: Argeș – Vâlcea; Teleorman – Dolj; Olt – Dâmbovița
Regiunea 6: Călărași – București; Ialomița – Ilfov; Giurgiu – Prahova
Regiunea 7: Galați – Buzău; Brăila – Vrancea; Tulcea – Constanța

 

Amarildo SZEKELY

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.