Hunedoara bogată. Profesorul Mircea Lac declarat ”Tezaur uman viu” al României

Județul Hunedoara este bogat. Oameni care prin contribuția lor au reușit să dezvolte sau să promoveze zona din care provin primesc recunoașterea autorităților. Profesorul Mircea Lac (62 de ani) din Hunedoara este, începând din 1 martie 2019, un alt ”Tezaur uman viu” al României. Titlul onorific i-a fost conferit de către Ministerul Culturii și Identității Naționale pentru felul în care a reușit să promoveze arta populară românească.

Potrivit colaboratorilor săi de la Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, în cei 50 de ani de activitate în domeniu, profesorul Mircea Lac a realizat expoziţii cu obiecte tradiţionale şi artizanale în toată lumea. De asemenea a reuşit, împreună cu elevii săi, să obţină premii importante la zeci de concursuri naţionale şi internaţionale de artă populară reprezentând cu onoare județul Hunedoara.

Profesorul Mircea Lac este cel de-al doilea ”Tezaur uman viu” al județului Hunedoara, un titlul similar fiindu-i conferit și genialului rapsod popular Pera Bulz.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.