HUNEDOARA ÎN ROȘU. Vetuța Stănescu înhămată la carul electoral dezmembrat al PNL Hunedoara

Oricum era PNL de Hunedoara al Vetuței Stănescu făr` de-o roată și cu oiștea ruptă la startul anului electoral 2024, dat din drum să treacă fălos PSD-ul, mai lipsea o decizie de mare înțelepciune a conducerii liberale de la București ca năcazul să fie complet.

Și a venit. Decizia de la Biroul Politic. Care spune că liderii de filiale (județene) PNL vor fi OBLIGAŢI SĂ CANDIDEZE fie la şefia Consiliului Judeţean, fie la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, iar cei care obţin scor sub cel al filialei pierd susţinerea politică pentru eventuala candidatură la parlamentare. În plus, conducerile filialelor judeţene care se vor clasa pe ultimele 10 locuri la alegerile europarlamentare vor fi dizolvate.

În acest context, președinta liberalilor hunedoreni, Vetuța Stănescu va fi obligată să candideze împotriva lui Laurențiu Nistor la conducerea Consiliului Județean Hunedoara. (La Primăria Deva nu poate candida, că au deja un liberal acolo, pe Florin Oancea). Or, Nistor are în spate o armată organizată, plus valul nou de import de la… liberali! Misiune imposibilă, aș spune.

Cvasi-necunoscută (în limbaj politic electoral) electoratului județului Hunedoara, cu un PNL în cădere liberă la nivel național (după ce a pupat și slujit „ciuma” PSD) și o organizație hunedoreană grav fracturată și firavă, Vetuța Stănescu nu prea are cu ce ieși onorabil din această situație care-i amenință inclusiv posibila candidatură la Parlamentare.

Șefa PNL-ului hunedorean are, dincolo de handicapul de imagine și izolare, unul de personal: nu prea mai are oameni cu capital electoral care să o susțină în această luptă cu un PSD consolidat și la putere.

Nu mai are oameni pentru că, în sulfuroase și inabile capcane de partid, în parti-pris-uri defecte, spunem noi, a reușit o performanță tristă (pentru PNL Hunedoara): să alunge/ să îndepărteze oameni extrem de importanți în ecuația alegerilor – să amintim doar pe fosta senatoare de Hunedoara Carmen Hărău, senatorul Vasilică Potecă, primarii din Pui și Crișcior, Victor Stoica și Ovidiu Furdui, fostul primar din Hațeg Marcel Goia, Tiberiu Balint, Marius Surgent și alți strategi importanți și deținători de capital și rețea electorală. Oameni care au muncit mult și eficient la rezistența PNL pe meleaguri roșii social-democrate. Iar lista e încă mai mare, așa cum vom afla cât de curând.

Vetuța Stănescu a blocat oiștea liberală hunedoreană în gardul unei curți cu doi-trei zornăitori de paradă, irelevanți electoral, fără relații, fără charismă, iar decizia de la București o lasă singură, să aducă acel car măcar pe marginea drumului electoral.

Peste gard cu aproape unicul interlocutor prefectul Călin Petru Marian, Vetuța Stănescu (și PNL Hunedoara, prin transfer) va putea, cel mult, să facă semne diafane cu mâna, când va trece caleașca PSD Hunedoara către linia de capăt a alegerilor locale.

Ce-și face omul cu mâna lui…

 

Foto: Newshd.ro, Monitorul de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *