HUNEDOARA: Marți, ultima zi pentru înscrierea în școlile de Poliție

Marți, 5 decembrie, este ultima zi în care cei interesaţi pot depune  cereri la sediul I.P.J. Hunedoara, în vederea participării la concursul de admitere, în vederea şcolarizării în instituţiile de învăţământ ale M.A.I. Până în momentul de faţă, peste 200 de candidaţi au depus cereri la sediul I.P.J. Hunedoara, în vederea participării la concursul de admitere pe unul dintre locurile şcolilor de agenţi de poliţie.

 În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, instituţiile de învăţământ postliceal ale M.A.I. vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor, de această dată, este de 1 an.

Pentru o carieră în Poliție, tinerii interesaţi pot candida pe 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi și 10 pentru minorități) la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și  pe 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități), la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca. De asemenea, pot opta şi pentru unul dintre cele 280 de locuri de agenţi de poliţie de frontieră (dintre care 5 locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități) de la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram  Iancu” din Oradea.

Locurile la instituţiile de învăţământ postliceale ale M.A.I. sunt comune pentru femei şi bărbaţi, în sesiunea ianuarie 2018.

Până pe data de 5 decembrie, toți cei interesați pot depune dosarele de concurs la sediul inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul fiecăruia.

În cazul celor care au domiciliul sau reşedinţa în judeţul Hunedoara, cererile de înscriere pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, se primesc de către Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, situat în municipiul Deva, str. Mihai Eminescu, nr. 130, până în data de 05.12.2017, în intervalul orar:  09:00 – 13:00.

Până în momentul de faţă, 212 tineri au depus cereri la sediul I.P.J. Hunedoara, în vederea participării la concursul de admitere pe unul dintre locurile şcolilor de agenţi de poliţie.

Informaţii suplimentare privind  condițiile pe care trebuie să le îndepliniți și actele care sunt necesare la înscriere se pot obţine la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara – Serviciul Resurse Umane, situat în municipiul Deva, str. Mihai Eminescu, nr.130, judeţul Hunedoara, la telefon nr. 0254/206722 int. 20113, 20114, 20118, 20509, sau pe site-ul I.P.J. Hunedoara – https://hd.politiaromana.ro/, Secțiunea carieră, Admitere instituții învățământ.

Pentru reducerea deficitului de personal, la nivelul M.A.I. s-a stabilit un pachet de măsuri, una dintre cele mai importante fiind creșterea cifrei de școlarizare la instituțiile de învățământ postliceale.

Ultima sesiune de admitere la școlile de agenți de poliție a avut loc în luna septembrie a acestui an. Probele de concurs au fost: proba medicală, proba fizică și testul scris (gramatică limba română și  limba străină).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *