Hunedoara: Metoda „accidentul” face noi victime

Poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele unor indivizi care au lăsat o hunedoreancă fără economiile de o viaţă, pe care au înşelat-o printr-o variaţiune a bine-cunoscutei metode „accidentul”.

În data de 26.05.2019, în jurul orei 05:30, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată de un bărbat din municipiul Hunedoara despre faptul că, în jurul orei 04:30, o vecină a sa, în vârstă de 77 de ani, a fost victima unei infracţiuni de înșelăciune.

Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a stabilit faptul că femeia a fost apelată  pe telefonul fix  de o persoană care s-a prezentat a fi „nora” ei, care i-a relatat că a căzut în baie și a suferit o fractură de coloana vertebrală, rămânând paralizată. „Nora” a transferat convorbirea unui bărbat care s-a prezentat a fi „medic”, care i-a solicitat hunedorencei bani pentru a-i „opera de urgenţă” nora.

În scurt timp persoana vătămată s-a întâlnit în fața locuinței cu un bărbat pe care nu îl cunoştea, căruia i-a dat o pungă cu 41.000 de lei.

După ce a constatat că a fost înşelată, femeia s-a adresat polițiștilor, care au întocmit dosar de cercetare penală şi efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

În aceeaşi dată, poliţiştii hunedoreni au fost sesizați de o altă femeie din municipiul Hunedoara, cu privire la faptul că a fost apelată telefonic, sub același pretext, de persoane necunoscute care i-au solicitat o sumă importantă de bani. În acest caz, femeia a fost vigilentă şi şi-a dat seama că poate fi victima unei infracţiuni de înşelăciune, motiv pentru care nu a dat curs solicitării. Aceasta s-a adresat poliţiştilor, care efectuează cercetări, în acest caz, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”,  poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier ori de altă natură. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

      În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.
În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii, pentru a le oferi anchetatorilor!

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *