HUNEDOARA NOUĂ – ”Hunedoara curată”

Județul Hunedoara trebuie să devină unul curat, unul în care emisiile poluante să fie reduse, pentru sănătatea oamenilor, dar și un județ verde, prietenos cu natura. Nu în ultimul rând ne interesează direct, pe noi, ca hunedoreni, o administrație ”curată”, unde conceptul transparenței decizionale să nu fie doar declarat, așa cum s-a întâmplat în ultimii 4 ani, ci aplicat cu adevărat.

Hunedorenii trebuie să știe ce se întâmplă dincolo de porțile administrației publice județene, pe care în ultimii 4 ani PSD le-a ferecat. Trebuie să construim o administrație în centrul căreia să stea nevoile cetățeanului și nu interesele de partid, cum s-a întâmplat sub conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara. În plus, hunedorenii trebuie să trăiască într-un județ curat, nepoluat, ecologizat, iar acest lucru putem să îl realizăm împreună.

Alianța PNL – UDMR – PNȚCD, cu susținerea USR+ și FDGR, vă propune un amplu proiect în acest sens, un proiect intitulat sugestiv ”Hunedoara curată”. Este parte a strategiei profesioniste de dezvoltare macro-economică a județului, un program denumit HUNEDOARA NOUĂ, pe care ne dorim să o construim.

Astfel, am gândit proiecte viabile pentru reducerea emisiilor poluante. Ne dorim ca, în 2024, Hunedoara să fie primul județ cu transport în comun electric sau hibrid. De asemenea, vom amenaja piste de biciclete funcționale în Țara Hațegului, în zona Mureșului, între Cetatea Devei și Castelul Corvinilor, tot în vederea reducerii noxelor. Avem în program să construim cel puțin 30 km de piste de biciclete/an. PSD, care de patru ani conduce Consiliul Județean Hunedoara, a construit 0 km/an!

Nu mai dorim să vedem gunoaie aruncate la marginea orașului, la marginea pădurilor sau pe malul apelor. Iar acest lucru se poate realiza prin implementarea de programe de conștientizare a populației, dar și de ecologizare a zonelor afectate.

Trebuie să creștem gradul de colectare selectivă a deșeurilor. Este nu doar un deziderat, ci o obligație asumată.  Prin programe viabile, prin programe aplicate, vom reuși să să ajungem peste 4 ani, în 2024, la un grad de colectare selectivă de 80%.

Hunedoara curată nu înseamnă, însă, doar reducerea poluării sau programe pentru mediu. Pentru a ne bucura cu adevărat de un județ ”curat” avem nevoie de o  administrație ”curată”. De aceea, am decis să fim prima administrație publică județeană care aplică programul ”Fără penali în funcții publice”.

În plus, este nevoie de transparență decizională TOTALĂ! Ajung 4 ani cu uși ferecate, ajung 4 ani în care hunedorenii au avut acces trunchiat sau deloc la deciziile luate de Consiliul Județean Hunedoara sub conducerea PSD. Administrația publică județeană trebuie deschisă spre OM, trebuie să devină un partener real al cetățenilor, să lucreze pentru cetățeni într-o deplină transparență.

Alianța PNL – UDMR – PNȚCD, cu susținerea USR+ și FDGR, este garanția că se poate, iar Hunedoara poate deveni astfel cu adevărat CURATĂ.

 

Adrian Nicolae  David,

Prim-vicepreședinte PNL Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *