Hunedoara: Nu a respectat carantina și a fost sancționat

La data de 07.08.2020, în jurul orei 17:30, poliţiştii de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara au identificat, în fața unui bloc de locuinţe din localitate, un bărbat de 42 de ani, din municipiul Hunedoara, care figura în carantină (la domiciliu), conform  deciziei D.S.P. Hunedoara.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Totodată, faţă de bărbat a fost dispusă instituirea măsurii de plasare în carantină instituționalizată (pentru o perioadă de 6 zile, respectiv de la data de 07.08.2020 până la data de 12.08.2020).

Bărbatul, deşi i-a fost adusă la cunoștință măsura dispusă de D.S.P. Hunedoara, acesta a refuzat să se supună măsurii carantinării, declarând faptul că este de acord să meargă la locul de carantinare în cursul zilei de 08.08.2020.

Bărbatul a fost depus într-un centru de carantinare instituționalizată, pe numele său fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor (din cercetări rezultând că acesta ar mai fi părăsit locul de carantinare şi cu alte ocazii).

 

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.