Hunedoara: Un copil a ajuns la spital în stare gravă, după ce a căzut de la etajul 4 al Hotelului Rusca

Cum s-a întâmplat tragedia de la Hunedoara…

<<Despre cum s-a întâmplat nenorocirea ne-a povestit inspectoarea generală Mioara Enache, aflată şi ea la Hunedoara, la altă olimpiadă naţională, unde îndeplinea funcţia de preşedinte de comisie. “Am vorbit cu profesoara care însoţea grupul olimpicilor. E şi ea în stare de şoc. Copilul, deşi venise cu tatăl său la Hunedoara, a fost cazat alături de ceilalţi olimpici la hotel, pentru a putea socializa. Pentru că aşteptau rezultatele la contestaţii, profesoara a mers în cameră să se uite dacă nu s-au afişat pe site. Pentru că a auzit zarvă pe hol, a ieşit şi i-a văzut pe copii cum coborau să meargă să vadă listele afişate. Până să închidă uşa, ei au pornit înainte. Apoi a auzit-o pe colega care era cu el ţipând. Pentru a ajunge mai repede jos, Matei s-a lăsat să alunece pe balustradă, s-a dezechilibrat şi a căzut. Totul a fost o chestiune de câteva secunde. Cu o seară înainte, profesoara îl certase din acelaşi motiv, pentru că îl văzuse ca se dădea pe balustradă şi i-a interzis să facă asta”, povesteşte Mioara Enache.

Aceasta susţine că tatăl copilului era plecat să aducă bagajele la hotel, unde plănuia să petreacă noaptea, întrucât plecaseră acasă mai mulţi participanţi la olimpiadă care nu aveau rezultate de premii şi nu mai stăteau la festivitate. Dintre cei nouă elevi care au reprezentat Galaţiul la Olimpiada juniorilor la Matematică, doi au stat cu părinţii, cinci au venit cu părinţii, dar au stat la hotel şi doar doi au venit cu profesoara Constantina Mihăilă, de la Şcoala Nr. 12, care are şi ore la CNVA. Tatăl lui Matei se oferise să-i aducă cu maşina personală acasă pe cei doi elevi şi pe profesoara care-i însoţea. Când a ajuns la hotel, venise deja SMURD-ul, iar copilul era în comă. (…)

Tot de la inspectoarea generală Mioara Enache am aflat că atât profesoara, cât şi olimpicii gălăţeni rămaşi la faţa locului erau joi în stare de şoc. “Nici nu s-a mai pus problema participării la festivitatea de premiere, deşi sunt câteva medalii. Matei se număra printre premianţi, obţinuse medalie de bronz. Am făcut toate demersurile ca toţi elevii să se întoarcă cu bine şi cât mai repede acasă. Asta după ce poliţiştii şi-au făcut treaba şi au luat toate declaraţiile de care au avut nevoie de la martori”.>> text preluat din publicația din Galați, Viața liberă


UPDATE 25 aprilie, ora 9:00 – Din păcate, cadrele medicale de la Timișoara au comunicat că minorul de 13 ani, din Galați, a decedat.


Un elev în vârstă de 13 ani, din Galaţi, care era cazat la hotelul Rusca din Hunedoara, alături de tatăl său, pentru a participa la olimpiada de matematică, a căzut, miercuri seară, de la etajul al patrulea, fiind transportat de urgenţă la spital.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Hunedoara, poliţiştii au fost sesizaţi, miercuri seara, în jurul orei 21.30, că un adolescent de 13 ani a căzut de la etajul al patrulea al unui hotel din municipiul Hunedoara, în casa scării.

“În această seară, în jurul orei 21.30, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată cu privire la faptul că un minor în vârstă de 13 ani a cazut de la etajul 4 al unui hotel din mun. Hunedoara, în casa scării. Polițiștii au stabilit că minorul, elev al unui liceu din județul Galați, era cazat la respectivul hotel împreună cu tatăl său și participa, zilele acestea, la olimpiada națională de matematică. Din nefericire, se pare ca acesta s-a dezechilibrat și a căzut de la înălțime, de pe balustrada scării, de la etajul 4 al hotelului. În urma impactului, minorul a fost rănit grav și a fost transportat de un echipaj al ambulanței la Spitalul Municipal din Hunedoara. Polițiștii efectuează cercetări privind circumstantele in care s-a produs nefericitul incident”, comunică IPJ Hunedoara.

“Echipajul SAJ a ajuns la fața locului, a stabilizat victima și a transportat-o la UPU Hunedoara. Copilul se află în stare gravă, internat pe secția ATI, este în comă, cu un traumatism cranian grav”, a informat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara

Din ultimele informații, copilul a fost stabilizat și transportat la un spital din Timișoara, la Neurochirurgie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *