Hunedoara: Un copil de 6 ani a murit lângă o ghenă de gunoi

Moarte cumplită pentru un copil de 6 ani din Hunedoara. Micuţul a fost lovit de un recipient metalic de la un stingător auto. Un localnic a încercat să disloce robinetul acestuia, dar butelia sub presiune a zburat aproape 100 de metri şi l-a izbit în plin pe băiat care a murit pe loc. Acum poliţiştii cercetează cazul şi au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Un bărbat de 40 de ani a încercat să spargă robinetul unui stingător auto în speranţa că găseşte cupru şi-l poate valorifica. Găsise recipientul la o ghenă de gunoi lângă un bloc de locuinţe. Acolo a şi încercat să îl dezmembreze. Când a spart robinetul butelia cu oxigen sub presiune a zburat ca o rachetă. Cristi, în vârstă de 6 ani tocmai se întorcea acasă de la un magazin. Ghinionul sau soarta a făcut să fie lovit din plin de recipientul metalic de cca. 38 de cm.

“Sesizarea pe numărul de urgență 112 a fost transmisă Poliției Mun. Hunedoara în jurul orei 12.00. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că un locatar al blocului de la str. Mureșului a găsit tubul de oxigen în zona unei ghene de gunoi și a încercat să îi desfacă un robinet, cu intenția de a-l valorifica ulterior. În momentul manipulării, tubul a ricoșat, din cauza presiunii acumulate în interior și a lovit un copil în vârsta de 6 ani, care se afla pe aleea din curtea blocului (se întorcea spre casă, de la un magazin ABC, din apropiere). Copilul rănit a fost transportat cu un autoturism de ocazie la UPU Hunedoara, însă, în ciuda eforturilor medicilor, acesta a decedat. Polițiștii au întocmit, în cauză, dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și fac cercetări în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor în care a survenit nefericitul incident”, comunică IPJ Hunedoara.

Medicii legişti vor stabili cauza decesului iar cercetările poliţiştilor vor arăta împrejurările în care s-a produs această tragedie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *