Hunedorenii sunt așteptați să doneze sânge sau plasmă

Hunedorenii cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani sunt așteptați să doneze sânge sau plasmă. Este nevoie de picături de viață, mai ales în această perioadă critică din punct de vedere sanitar. Din cauza infecțiilor cu coronavirus, sunt hunedoreni în stare gravă pe secțiile de terapie intensivă. Plasma recoltată de la persoanele care s-au vindecat îi poate salva pe acești oameni. Astfel, reprezentanții centrului de transfuzii fac apel la hunedoreni să doneze plasmă.

”Să întâmpinăm Sfânta Sărbătoare a Crăciunului cu fapte bune! În această lună să fim mai buni, mai generoşi şi să ne gândim mai mult şi la semenii noştri! Vă aşteptam pe toţi cei sănătoşi, cu vârsta între 18 şi 65 de ani, să donaţi sânge pentru a dărui bucurie şi speranţă celor aflaţi în suferinţă. Dacă aţi fost infectat cu SARS Cov2 şi v-aţi vindecat, puteţi dona plasmă anti Covid. Pentru a putea dona această plasmă trebuie să aveţi cel puţin 28 de zile de la ultimul test RT PCR pozitiv sau orice alt test care să arate că aveţi anticorpi anti Covid. Donând această plasmă, puteţi aduce speranţă şi bucurie unui bolnav aflat în stare gravă cu infecţie Covid, puteţi să îl ajutaţi să se vindece şi să se reîntoarcă în familie”, arată Victoria Halmagi, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Hunedoara.

Cei care doresc să doneze sânge sau plasmă Covid o pot face zilnic la Centrele de Transfuzie din Deva, Hunedoara şi Petroşani de luni până vineri între orele 8-12. Sâmbăta în 19 decembrie Centrul de Transfuzie Deva are porţile deschise între 8-12 aşteptând donatorii.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *