IGSU: Peste 160 de incendii şi peste 3.400 de urgenţe, în ultimele patru zile

Pompierii militari au intervenit, în ultimele patru zile, pentru stingerea a peste 160 de incendii şi pentru acordarea primului ajutor în peste 3.400 de cazuri. De asemenea, au fost desfăşurate 17 misiuni de descarcerare şi 351 de acţiuni pentru protecţia comunităţilor şi au fost aplicate amenzi de peste 120.000 de lei pentru nerespectarea regulilor de securitate la incendiu.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), la nivel naţional, în minivacanţa de 1 Decembrie, pompierii au stins 169 de incendii şi au fost solicitaţi în 3.466 de cazuri pentru acordarea primului ajutor. De asemenea, au fost desfăşurate 351 de acţiuni pentru protecţia comunităţilor şi a fost necesară intervenţia salvatorilor în 17 misiuni de descarcerare.

În cele patru zile, 3.461 de persoane au primit prim-ajutor calificat sau au avut nevoie de echipajele pentru terapie intensivă mobilă, iar alte 20 de persoane aflate în dificultate au fost salvate.

 Intervenţiile pompierilor au constat în scoaterea persoanelor rămase încarcerate în interiorul maşinilor, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi transportul acestora la unităţile spitaliceşti.

În urma celor 21 de controale desfăşurate de pompieri în ceea ce priveşte securitatea la incendiu, au fost aplicate amenzi în valoare de 122.000 de lei.

Totodata, la nivel naţional au fost derulate 21 de controale pe linia apărării împotriva incendiilor, în urma cărora, colegii noştri au aplicat 7 amenzi,  în cuantumul de 122.000 lei.

În această perioadă a minivacanţei, la nivel naţional s-a asigurat intervenţia zilnică cu 250 de echipaje de pompieri SMURD, 34 de unităţi de terapie intensivă mobilă, dintre care şapte ambulanţe specializate în tratament neonatologic şi 42 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.