Iluminatul public din Simeria, modernizat cu fonduri europene

Iluminatul public din Simeria va fi modernizat cu fonduri europene. Primarul localității, Emil Râșteiu, a semnat astăzi contractul de finanțare. Peste două milioane de euro este valoarea contractului care prevede reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în orașul Simeria și localitățile aparținătoare Uroi, Cărpiniş, Săuleşti, Sântandrei, Bârcea Mare şi Simeria Veche din județul Hunedoara.

”Vor fi amplasate 1.650 de corpuri de iluminat noi, bazate pe tehnologie LED, se va extinde reţeaua de iluminat prin instalarea a 92 de stâlpi de iluminat noi, iar Simeria va trece la un sistem inteligent de management al iluminatului public, prin telegestiune, și un sistem inteligent de iluminat al trecerilor de pietoni, inclusiv cu panouri fotovoltaice. Este prevăzută și dotarea clădirii în care se va desfășura activitatea de control și monitorizare (telegestiunea).În urma realizării investiției, lungimea sistemului de iluminat public modernizat/ extins va fi de 55,38 km”, arată informarea ADRVEST.

Valoare totală a proiectului este de 9.986.919,44 lei, din care 7.466.902,43 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Durata de implementare este de 15 luni.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.