IN MEMORIAM. Într-o redacție celestă, Mircea Lepădatu își va duce în eternitate menirea

Cu plecarea lui Mircea Lepădatu înspre partea în adevăr tihnită a existenței omenești, presa hunedoreană e mult mai săracă. De parcă s-ar fi topit în lumină, într-un fulger, o întreagă echipă jurnalistică: pentru că Mircea Lepădatu era nu numai jurnalist experimentat și condei de execuție chirurgicală, ci și un serios și atent constructor de ziare.

Am lucrat o vreme împreună cu Mircea Lepădatu, în două redacții de ziar, și, lucru rar în presa românească din aceste vremuri tulburi, relația noastră profesională a fost marcată de respect reciproc și onoare, chiar dacă opiniile noastre și drumurile nu au fost mereu aceleași, chiar dacă am avut dispute la sânge pe multe subiecte.

Era aproape obositor de atent cu toate detaliile muncii noastre, dar compensa rutina cu jovialitate cât de des era posibil: un adevărat conducător de redacție. Nu mi-a cenzurat niciodată scrisul, deși unele lucruri mai scrâșneau printre dinții politicii editoriale, și am rămas amici și ne-am respectat reciproc și după ce nu am mai lucrat împreună.

Cu plecarea lui Mircea Lepădatu înspre lumina celor veșnice, prea devreme, devine mai săracă insula pe care, sub vârtejuri politice și modernitatea sălbatică, presa hunedoreană supraviețuiește cu ranița-n spinare. E o pierdere mare, pentru că suntem din ce în ce mai puțini.

Dacă în oglinda lumii veșnice se păstrează bunele obiceiuri ale lumii de-aici, sunt convins că, într-o redacție celestă, Mircea Lepădatu își va duce în eternitate menirea.

Drum lin în lumină, Mircea!

 

Alături de colegii mei din redacțiile REPLICA – INFO HD TV și de managementul societății noastre de presă, transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și celor apropiați.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.