În școli vor exista stocuri de măști de protecție pentru elevii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că autorităţile se vor asigura că la nivelul fiecărei şcoli există un stoc suficient de măşti de protecţie pentru ca elevii să poată beneficia de acestea, în condiţiile în care la începutul anului de învăţământ în unităţile şcolare va fi permisă doar masca medicală, nu şi masca textilă.

Sorin Cîmpeanu a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că nu vor fi probleme cu numărul de măşti disponibile în unităţile de învăţământ.
„Suntem asiguraţi de cei în măsură să ne asigure că nu vom avea probleme din perspectiva numărului de măşti disponibile. Se discută acum diferenţierea între măşti medicale pentru adulţi şi măşti medicale pentru copiii, e vorba de dimensiuni. Dar masca va rămâne obligatorie, pentru că nu numai că pandemia nu s-a încheiat, dar avem şi această creştere a numărului de cazuri care este îngrijorătoare şi vor trebui, atâta vreme cât ţinem şcolile deschise până la şase la mie fără diferenţiere, vor trebui şi măsuri compensatorii. Nu introducem alte măsuri, dar insistăm pentru respectarea strictă a măsurilor deja cunoscute: purtarea măştii de protecţie, distanţare adecvată, reguli de igienă şi aerisire spaţii de învăţământ”, a transmis ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă părinţii trebuie să aloce bani pentru măştile de protecţie ale copiilor, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Printr-un efort cumulat autorităţi centrale şi autorităţi locale, efort cumulat peste care s-a suprapus şi mediul socio-economic, Ministerul Educaţiei a încheiat mai multe contracte de donaţie şi sponsorizare prin care au ajuns în judeţe sute de mii de măşti. Sunt convins că din aceste trei surse împreună nu va fi o problemă existenţa măştii de protecţie în şcoli”.

El a precizat că fiecare şcoală va avea un stoc suficient de măşti de protecţie pentru elevi.
„Ne vom asigura că la nivelul fiecărei şcoli există un stoc suficient de măşti de protecţie, pentru ca elevii să poată beneficia de ele. Şi vom vedea şi explicaţiile care diferenţiează masca textilă de masca medicală, nu doresc să îmi dau cu presupusul”, a transmis Sorin Cîmpeanu.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *