În Straja se schiază pentru Toma Coconea

Toma Coconea va participa la o nouă ediție a Red Bull X-Alps. Este concurentul care nu a lipsit la nicio ediție, însă, anul acesta sportivul petroșănean are nevoie de sprijin financiar. Andi Moisescu, cunoscutul om de televiziune s-a îndrăgostit de stațiunea montană Straja, iar alături de cei de acolo vin în sprijinul lui Toma Coconea.

„Toate veniturile obținute din operarea instalațiilor de cablu, în zilele de Vineri, Sâmbătă și Duminică, precum și toate veniturile obținute din cazare, la pensiunile partenere îi vor fi donate lui Toma Coconea. Pentru a putea participa la cea de-a 10-a ediție a Red Bull X-Alps 2021!

Vă așteptăm neapărat, pe 23, 24 și 25 Aprilie, la Straja! Să susținem împreună un simbol al Văii Jiului! (…)Pentru a-l susține pe Toma Coconea, e suficient să cumpărați cartele pe puncte sau pe o zi, două zile sau trei zile, la instalațiile pe cablu administrate de Comexim (casa de bilete, din fața  Complex Montana Straja) și să vă bucurați de toate pârtiile superbe din stațiune.”, spune Andi Moisescu, cel care în ultimele luni a ales să schieze în Straja sau Parâng în fiecare sfârșit de săptămână.

În vara acestui an are loc cea de-a X-a ediție a celei mai grele curse cu parapanta din întreaga lume. În luna iunie se va da startul în Salzburg, iar finalul va avea loc în Zell am See din Austria.

Organizatorii cursei au pregătit pentru a zecea ediție Red Bull X-Alps 2021 o rută care nu se mai oprește în Monaco, ci traversează Alpii, dus-întors.

Toma Coconea este cel mai longeviv sportiv din competiția de aventură Red Bull X-Alps. Sportivul petroșănean nu a lipsit de la nici o ediție și este unul dintre cei mai respectați sportivi din cursă, atât de organizatori, cât și de ceilalți concurenți datorită determinării, atitudinii și curajului său.

„Oamenii din competiția asta mă numesc Legendarul. Mie acest concurs mi-a schimbat viața în bine și mă flatează că ei se gândesc așa frumos la mine”, explică Tomi, care pentru ediția din 2021 a Red Bull X-Alps are planuri mari, căci își dorește să îi aibă alături pe toți suporterii oficiali care l-au susținut în aventură de la prima ediție, din 2003, și până acum. „Suporterul te cunoaște cel mai bine, el știe mereu ce ai nevoie, e cu un pas înaintea ta, știe când să tragă de tine, când să te certe, e-n mintea ta mereu,” spune Toma, potrivit redbull.com.

De două ori vicecampion al competiției, Toma Coconea se numără printre cei 233 de sportivi din 40 de țări care au participat la Red Bull X-Alps în cei nouă ani de existență și printre cei 36 de sportivi care au ajuns la linia de sosire în această cursa extremă.

 

Monika BACIU

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.