În trafic: Amenzi de aproape 20.000 de lei și 12 permise reținute. Un tânăr de 19 ani „gonea” cu 145km/h, în localitate

În data de 15 martie 2023, polițiștii Formațiunii Rutiere din cadrul Poliției Orașului Hațeg şi cei ai Secției de Poliție Rurală Hațeg au desfășurat o acțiune în trafic, pe DN 68, în zonele cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale pentru diferire încălcări ale legislaţiei rutiere,  în valoare de peste 19.000 de lei, şi au reținut 12 de permise de conducere (dintre care 10 pentru depăşirea limitei maxime de viteză).

         Exemplu semnificativ:

Poliţiştii au oprit în trafic autoturismul condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, a care rula pe DN 68, în localitatea Păclişa, cu viteza de 143 km/h, limita maximă admisă fiind de 50 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 120 de zile.

 

Tot ieri, poliţiştii Biroului Rutier Hunedoara au desfăşurat o acţiune preventivă în trafic, pe raza municipiului Hunedoara, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, fiind vizate, în special: nerespectarea  regimului legal de viteză, abaterile săvârșite de bicicliști/conducători de trotinete electrice şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat  37 de sancțiuni contravenţionale (în valoare de peste 12.300 de lei), în baza  O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 23 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut două permise de conducere şi un certificat de înmatriculare

 

La data de 15 martie 2023, în jurul orei 21:10, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Baia de Criș, care conducea un autoturism pe DC 5, în satul Rișculița. În urma testării bărbatului, aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,88 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 15 martie 2023, în jurul orei 21:00, polițiștii Postului de Poliție Turdaș au depistat în trafic, pe raza localității Pricaz, un bărbat în vârstă de 41 de ani, comuna Turdaș, care a condus un autoturism pe DJ 707 L.

În urma testării bărbatului, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,54 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

În ultimele două cazuri prezentate, poliţiştii au întocmit dosare cercetare penală.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *