Ministrul Economiei: În ultimele 6 luni, România a înregistrat investiţii străine în creştere cu peste 21%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021

Ministrul economiei, Florin Spătaru, anunţă, joi seară, că, în ultimele 6 luni, România a înregistrat investiţii străine de peste 4,37 de miliarde de euro, în creştere cu peste 21%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021.

„Ca ministru al economiei mă întâlnesc în fiecare săptămâna cu cel puţin un investitor străin interesat de a dezvolta o afacere în ţara noastră. Trendul crescător al investiţiilor străine în România se reflectă în economie, iar acest fenomen este un rezultat al eforturilor ministerului pe care îl conduc”, a transmis, joi seară, ministrul Economiei.

Florin Spătaru afirmă că, în ultimele 6 luni, România a înregistrat investiţii străine de peste 4,37 de miliarde de euro, în creştere cu peste 21%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021.

„Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut cu 35,1%, comparativ cu perioada similară din 2021, respectiv 3.476 de unităţi, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului”, a mai transmis ministrul.
news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *