Încă un bloc din Călan, eficientizat energetic

Blocul 4 de pe strada Independentei din orașul Călan va fi supus unei lucrări de eficientizare energetică. Contractul a cărui valoare este de 301.908 de lei, finanțat din fonduri europene cuprinde o serie de lucrări complexe, care prevăd reducerea emisiilor de CO2, dar și reducerea risipei de căldură.

În acest context, “contractul vizat de prezenta procedură presupune achiziția execuției următoarelor lucrări, astfel: îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea emisiilor de CO2 în sectorul rezidențial, lucrări de reabilitare termică a anvelopei: izolarea termică a faţadelor – parte opacă: se realizează cu sisteme compozite de izolare termică a fațadelor cu o grosime a termoizolației de 10 cm. Izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente/ geamului, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuinţe, cu tâmplărie termoizolantă pentru îmbunătăţirea performanţei energetice a părţii vitrate; Termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă, respectiv izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel în cazul existentei şarpantei”, arată documentația.

În plus, contractul presupune instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile – panouri solare electrice inclusiv achiziţionarea acestora, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră și multe alte lucrări. Durata de execuție a lucrărilor de intervenție este de 4 luni de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor și predarea amplasamentului, cu posibilitate de sistare a acestora din cauza condițiilor meteorologice.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *