Încărcarea cardurilor de masă ale salariaților CEH, imposibilă

Problemele juridice și financiare ale Complexului Energetic Hunedoara se răsfrâng asupra salariaților. Sindicaliștii anunță că este imposibilă încărcarea cardurilor de masă ale salariaților. În plus, există riscul ca nici salariile să nu mai poată fi achitate.

“Având în vedere că societatea are conturile executate de creditori, dar și faptul că Sodexo este un furnizor de servicii, este imposibilă încărcarea cardurilor de masă. Avansul și transportul au putut fi plătite pentru că societatea a putut arăta că aceste sume sunt trecute în Statele de plată. Am beneficiat de o excepție, o derogare de la lege, lucru care se pare că nu va fi posibil și pe data de 15 noiembrie”,  susține Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a atacat cu apel la sentința prin care a fost respinsă suspendarea executării conturilor.

“Pericolul iminent este de a se bloca activitatea societății dacă Romgaz și CFR vor sista furnizarea de servicii. Practic termocentrala ar rămâne fără gaz și cărbune. Soluțiile sunt puține, iar timpul a cam expirat. Încercăm să găsim o variantă viabilă la nivel de guvern”, a mai spus sursa citată.

Un alt dosar în care creditorii CEH cer insolvența societății energetice se judecă în data de 14 noiembrie la Tribunalul Hunedoara.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.