Încasări sau promovarea turismului

Consiliul Local al municipiului Petroșani ar putea să nu mai aprobe scutiri pentru plata transportului cu telescaunele care duc spre stațiunea montană Parâng. Au existat discuții pe marginea acestui subiect la ultima ședință a Consiliul Local, atunci când s-a aprobat scutirea de la plata transportului a unor studenți ai Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.

“Aproape în fiecare lună la ședințele de consiliu avem scutiri de la plata telescaunului iar în septembrie, decembrie suntem întrebați cât am încasat, câte bilete am vândut…”, a spus Daniel Vișan, directorul executiv al DADPP Petroșani.

Consilierul local Dorina Niță susține, însă, că astfel de turiști sunt cei care promovează zona turistică din Parâng, dând exemplu studenții basarabeni.

“Idea este că putem privi acest aspect, într-adevăr este vorba de o parte cuantificată că aceștia nu plătesc billet, dar este șI o parte necuantificată de promovarea zonei. Să știți că studenții moldoveni vorbesc foarte frumos despre Petroșani. Să vii din Moldova, să te înscri la o facultate în Petroșani, când sunt atâtea universități până ajung aici, arată că totuși le plac aceste meleaguri și modul în care noi îi tratăm. Putem să vedem și această parte bună a lucrurilor, chiar dacă ea nu poate fi cuantificată în mod direct. Aceștia își cheltuiesc banii pe care îi au în baza acordului care există între Republica Moldova și Ministerul Învățământului, aici, în Petroșani”, a spus Dorina Niță, consilier local.

Decizia de a mai exista scutiri de la plata transportului cu telescaunele va aparține, în continuare, Consiliului Local al municipiului Petroșani.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *