Incendiu violent la un magazin al firmei Agro Company, din Sântuhalm. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit echipaje de salvatori, din Deva, Hunedoara, Orăștie și Simeria

În jurul orei 05:00, în această dimineață, salvatorii de la ISU s-au luptat cu flăcările uriașe, care au mistuit un magazin al firmei Agro Company, din Sântuhalm. Repeziciunea focul s-a propagat spre hala de producție, amenințând și o casă locuită din apropiere. Intervenția pompierilor, din Deva a fost una extrem de dificilă, din cauza suprafeței mari cuprinsă de flăcări, fiind sprijiniți de echipaje de salvatori de la Hunedoara, Orăștie și Simeria. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

„În această dimineață, puțin înainte de ora 05, în Sântuhalm, sat aparținător al municipiului Deva, a izbucnit un puternic incendiu la un magazin construit în prelungirea unei hale de producție a cărei activitate era întreruptă de mai mult timp.
Inițial au intervenit pompierii Detașamentului Deva dar, din cauza propagării cu repeziciune a flăcărilor, a fost nevoie de echipaje de sprijin cu echipaje și autospeciale de la Detașamentele din Hunedoara, Orăștie și de Serviciul Voluntar pentru situații de Urgență Simeria.


Intervenția s-a efectuat cu 5 autospeciale de stingere, de mare și medie capacitate și cu o autoscară pentru a acționa de la înălțime.
De la magazin focul s-a extins la acoperișul întregii hale, de peste 600 mp. Pentru că era pericol iminent ca flăcările să cuprindă și o casă de locuit, aflată chiar lângă hală, pompierii au acționat în paralel și pentru a ține sub control flăcările care amenințau această construcție.
Intervenția echipajelor de pompieri a fost dificilă atât din cauza suprafeței foarte mari cuprinsă de flăcări, cât și din cauza presiunii mici a apei din hidranții aflați în zona de acțiune. Autospecialele au fost realimentate cu apă, de mai multe ori, de la alți hidranți, aflați la un kilometru distanță.
Nu s-au înregistrat victime, iar la această oră incendiul a fost stins, dar se acționează în continuare pentru a elimina posibilele focare aflate în interiorul halei”, informează ISU Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *