Deva: Pompierii au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit în zona pieței centrale

Pompierii din Deva au intervenit, marţi seară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o ţeavă de gaz aflată în apropierea pieţei din municipiu. A intervenit şi un echipaj al furnizorului de gaze. Două persoane aflate în zona critică au fost evacuate, nefiind nevoie ca acestea să fie transportate la spital.

Incendiul a avut loc, marţi, la Deva. Pompierii au intervenit cu 2 autospeciale, o cisternă şi o autoscară mecanică.

„În această după amiază, la 112 a fost anunţat un incendiu ce se manifesta la o ţeavă de gaz în zona Pieţei din Municipiul Deva. De urgenţă,  pompierii Detaşamentului Deva au alocat la faţa locului un număr de 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o cisternă , autoscara mecanică şi echipajul SMURD.  Intervenţia în astfel de situaţii fiind una extrem de delicată, misiunea a fost coordonată de către primul adjunct al inspectorului şef, iar la faţa locului s-a deplasat şi prefectul judeţului Hunedoara”, precizează ISU Hunedoara.

Pompierii au folosit o tehnică pentru diluarea în aer a norului de gaz inflamabil.
„Pompierii au acţionat conform procedurilor, utilizând jeturile conice, pulverizate, pentru diluarea în aer a norului de gaz inflamabil, prevenirea formării de amestecuri explozive şi nu în ultimul rând pentru protecţia clădirilor din imediata proximitate. Concomitent cu ţinerea sub control a flăcării, s-a acţionat de către echipa de intervenţie furnizorului de gaze naturale pentru închiderea fluxului de gaz pe conducta respectivă”, transmite ISU Hunedoara.
Pe timpul intervenţiei  cu ajutorul platformei autoscării mecanice pompierii au evacuat două persoane aflate în zona critică, fără a fi necesar ca acestea să fie transportate la spital.
Urmează să fie stabilită cauza producerii acestui incendiu.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.