INCENDIU într-un bloc turn din Petrila. Pompierii au evacuat 60 de persoane

Autorităţile din judeţul Hunedoara au instituit planul roșu de intervenție în urma unui incendiu care s-a produs într-un bloc turn (cu 9 etaje), de pe strada 8 Martie, din Petrila. Incendiul a izbucnit joi, în jurul orei 22:30, în zona casei liftului, la nivelul etajului 7, având loc o mare degajare de fum la etajele superioare. Se pare că este vorba de același imobil în care s-a produs un incendiu, anul trecut, în data de 4 mai.

Primele informații arată că au fost evacuate 60 de persoane. 17 dintre acestea au primit îngrijiri medicale din partea celor 5 echipaje de pompieri și a celor 3 echipaje SAJ deplasate de urgență la locul intervenției.

Cinci persoane, o femeie cu doi copii, cu varste intre 5 si 10 ani, precum și o altă femeie cu dizabilități au avut ușoare intoxicații cu fum. Li s-a administrat oxigen la fața locului de către echipajele de prim ajutor, după care au fost transportați la UPU Petroșani, conștienti și cooperanți, pentru investigatii suplimentare.

Pentru stingerea incendiului au intervenit 4 ofițeri, 20 subofițeri, cu 5 ambulanțe, 1 autospecială de transport victime multiple, 3 mașini de lucru cu apă si spumă, 1 autoscară, 1 autospecială de primă intervenție.

Echipajele de pompieri verifică fiecare locuință pentru a se asigura ca nu sunt persoane blocate în apartamente.

Incendiul a fost lichidat.

 

ISU Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *