Incendiu la fabrica de uleiuri esențiale din Orăștie: PERICOL DE EXPLOZIE!

Un tânăr de 27 de ani a suferit arsuri de gradul III și IV pe aproximativ 80% din suprafața corpului, iar alți patru muncitori au fost intoxicați cu fum în urma izbucnirii unui incendiu la fabrica Terpena de uleiuri esențiale din Orăștie.

La această oră, pompierii intervin cu șase autospeciale cu apă și spumă. De asemenea, spre locul incendiului s-au deplasat mai multe ambulanțe ale SAJ Hunedoara, precum și o ambulanță SMURD.

Din primele informații, rezultă că incendiul ar fi izbucnit în hala de producție a societății Terpena și în scurt timp s-a extins în întreaga fabrică. Echipajele de intervenție aflate la fața locului avertizează asupra riscului de producere a unei explozii, iar accesul este restricționat la o distanță mai mare de 500 de metri.

Localnicii spun că s-ar fi auzit mai multe explozii.

Totodată, nu se cunoaște cu exactitate numărul muncitorilor care se aflau în fabrică la ora producerii incendiului și nici cauzele izbucnirii acestuia.

Terpena este o societate specializată în fabricarea uleiurilor esențiale și chimicalelor aromatice.

Update 18:50 – ”Incendiul se manifestă la o hală pe cinci niveluri, cu o suprafață de 5.000 mp, în care se prelucrează vopseluri. În urma incendiului, un bărbat de 27 de ani a suferit arsuri de gradul IV. A fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor Orăștie. Alte patru persoane au suferit intoxicații, fiind tratate la locul intervenției”, a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

Update 18:55 – Intervin 30 de pompieri cu șapte autospeciale.

Update 19:00 – Vor interveni în sprijin echipaje de pompieri din județele Gorj, Alba și Sibiu.

Update 19:05 – Efectivele de pompieri acționează pentru stoparea propagării arderii la halele din apropiere. Hala este amplasată la marginea orașului, la aproximativ 700 de metri de locuințele oamenilor. La intervenție mai participă 14 jandarmi și 12 polițiști.

Update 19:35 – Tânărul rănit în incendiu va fi transportat la Compartimentul Arsuri din cadrul clinicii Casa Austria din Timișoara.

Incendiu la fabrica de uleiuri esențiale din Orăștie

Posted by Replica – INFO HD on 12 Septembrie 2017

sursa video: ISU Hunedoara

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *