Încep disponibilizările la Complexul Energetic Hunedoara

920 de persoane vor fi disponibilizate, până la sfârșitul anului, de la Complexul Energetic Hunedoara. Concedierea colectivă se va realiza în două tranșe. Ministerul Energiei a publicat Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj  pe anul 2018 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A.

“ Planul de disponibilizare prevede a fi disponibilizate prin concediere colectivă în trimestrul  IV anul 2018, un număr de 920 persoane în două etape. Astfel, la data de 01.11.2018 un număr de 70 persoane, iar la data de 31.12. 2018 un număr de 850 persoane. Planul de disponibilizare a fost supus aprobării conducerii executive şi neexecutive a societăţii precum şi acţionariatului societăţii. Sumele necesare acordării drepturilor persoanelor disponibilizate de către societate prevăzute în Bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.520/12.07.2018 sunt asigurate doar pentru un număr de 70 de persoane. Pentru diferența de 850 de persoane sumele trebuie alocate prin rectificare bugetară”, arată documentul postat pe site-ul Ministerului Energiei.

La societatea energetică se propune alocarea sumei de 258 mii lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2018 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate  de Complexul Energetic Hunedoara S.A.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *