Începe înscrierea pentru etapa specială a Evaluării Naţionale

Înscrierea pentru etapa specială a Evaluării Naţionale începe, luni, şi se adresează elevilor care, din motive imedicale, nu au putut participa la prima sesiune. Prima probă scrisă va avea loc în 5 iulie.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, în perioada 28 iunie – 2 iulie are loc înscrierea elevilor care vor să participe la etapa specială a Evaluării Naţionale.

Se pot înscrie doar elevii care, potrivit certificatului medical pe care trebuie să-l prezinte, nu s-au putut înscrie în perioada 7-11 iunie.

În 5 iulie va avea loc proba de Limba şi literatura română, în 6 iulie proba de Matematică, iar în 7 iulie proba de Limba Maternă.
Primele rezultate vor fi afişate în 9 iulie, iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, se vor cunoaşte în 12 iulie.

La prima sesiune a Evaluării Naţionale au fost înscrişi 131.177 de elevi, dar la primele două probe au lipsit peste 7.000 dintre aceştia. La Limba maternă s-au înscris peste 8.000 de elevi, iar 482 de candidaţi au absentat.

 

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *