Inspectorii de Mediu au verificat un abator din cauza mirosurilor emanate

Un abator din județul Hunedoara a intrat în vizorul inspectorilor de Mediu. Aceștia s-au autosesizat după ce au apărut informații în spațiul public cum că mirosul emanat de la unitate este unul greu de suportat.

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul media referitoare la disconfortul generat de activitatea unui abator care deține un incinerator pentru eliminarea deșeurilor rezultate din activitate comisarii de mediu hunedoreni au efectuat un control la această unitate de producție. Controlul s-a finalizat prin stabilirea măsurii de solicitare a reexaminării/ revizuirii autorizației de mediu pentru stabilirea monitorizării emisiilor de poluanți emiși de către incinerator în conformitate cu Legea 123/2020 (legea mirosului) în vederea evitării generării disconfortului olfactiv”, arată inspectorii Gărzii de Mediu Hunedoara.

Incineratorul utilizat de către operatorul economic este prevazut cu două camere de ardere, camera de ardere a deșeurilor și o cameră de post ardere a gazelor rezultate din prima camera, cu scopul distrugerii compușilor generați prin arderea deșeurilor din prima camera. Evacuarea gazelor arse se realizează printr-un coș cu înălțimea de 7 metri.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.