Incompetența administrativă mascată cu acuzații nefondate

Incompetența administrativă din Primăria Hunedoara este mascată cu acuzații nefondate adresate consilierilor liberali. Un proiect de hotărâre care prevedea prelungirea mandatului de administrator la societatea SALUBPREST Hunedoara SRL, societate aflată în subordinea Consiliului Local, a stârnit controverse aprinse. La ședință au fost prezenți 12 din cei 21 de consilieri.

Incompetență administrativă

Deși din luna februarie Primăria și-a asumat preluarea activității de salubrizare efectuată vreme de 12 ani de firma privată Proserv, abia în luna mai a fost demarată procedura de selecție a administrorului societății de salubrizare Salubprest. De altfel, operatorul Proserv comunicase edilului că nu este interesat să lucreze “niciun minut în plus” peste prevederile contractului, cu multe luni înainte de 28 februarie, data expirării contractului. Se pune întrebarea de ce demersurile de rezolvare a condițiilor legale de funcționare nu au fost demarate chiar mai devreme. Oricum, este ciudat că trei luni nu au fost suficiente pentru ca aparatul primăriei municipiului Hunedoara să finalizeze procedura de selecție a unui administrator pentru firma de casă a Primăriei.

Dezordinea provocată de incompetența primarului se vede, din păcate și în curățenia orașului care a creat nemulțumirea cetățenilor și atitudini publice pe măsură din partea consilierilor liberali.

Bobouțanu este disperat să transfere vina lipsei lui de pricepere asupra cuiva. Ca primar el patronează Salubprest, firmă unde lumea a început să vorbească ca la fiecare salubrizor care muncește primarul plătește, din banii hunedorenilor, și un pesedist pentru prestarea serviciilor politice. Cum poate să meargă bine treaba?!

Așa că toate canalele de comunicare aservite au preluat minciuna cum că “liberalii sunt de vină!’
Dar iată povestea Selecției cu bucluc:

• În data de 18 mai 2018, administrația locală din Hunedoara anunța selectarea a trei administratori pentru “Întreprinderea publică la care este asociat unic, respectiv la Societatea Salubprest Hunedoara SRL”.

• În 5 iunie, administrația locală anunța că mandatul de administrator al lui Poantă Nelu Marinel este prelungit cu încă două luni de zile, până în data de 27 IULIE.

• În data de 17 iulie, Primăria municipiului Hunedoara anunță numele persoanelor care au candidat la concurs: Poantă Nelu Marinel (89 de puncte) și Puișoru Mioana (72 de puncte).

În aceste condiții se impun mai multe întrebări:

1. Ce vină au cei trei consilieri liberali care au votat împotriva proiectului de hotărâre?
2. De ce după interviului din data de 17 iulie, în urma căruia Poantă Nelu Marinel a obținut punctaj maxim, nu a fost finalizată procedura?
3. De ce mai erau necesare încă PATRU luni pentru prelungirea mandatului de administrator?
4. Ce-are a face votul liberalilor din CL cu adunatul gunoiului?

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *