Inconștienți pe drumurile publice: fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice

În data de 14.10.2019, în jurul orei 21:40, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Zam, care conducea un autoturism pe DN68A (pe raza comunei Lăpugiu de Jos), a pierdut controlul direcției de mers și s-a oprit în șanţul de pe marginea drumului. După producerea evenimentului rutier (soldat doar cu pagube materiale), cel aflat la volan a părăsit locul faptei, fiind identificat de poliţişti  la mai bine de un kilometru de locul producerii evenimentului. Acesta e recunoscut că a consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, iar în urma testării, aparatul etilotest a indicat un rezultat de 1,18 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În urma verificării documentelor, poliţiştii au stabilit faptul că autoturismul avea I.T.P. expirat, motiv pentru care au luat măsura reţinerii certificatului de înmatriculare și a plăcuţelor  cu numerele de înmatriculare ale maşinii.

În data de 14.10.2019, în jurul orei 11:45, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism care circula pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Lupeni.  Cel aflat la volan, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Arad, a recunoscut că nu posedă permis de conducere (fapt confirmat şi de verificările în bazele de date) și nu deţine poliță R.C.A. valabilă pentru autoturismul pe care îl conducea.

La data de 14.10.2019, în jurul orei 20:20,  poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Certeju de Sus, în timp ce desfăşurau activităţi de control trafic rutier pe D.J. 761A, au depistat în trafic autoturismul condus de o tânără de 28 de ani, din comuna Șoimuș, care nu poseda permis de conducere, iar numerele de înmatriculare provizorii ale maşinii pe care o conducea erau expirate din data de 29.12.2018.

În data de 15.10.2019, în jurul orei 02:20, poliţiştii rutieri au oprit în trafic un tânăr în vârstă de 21 de ani, din municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism pe bulevardul Traian, din municipiul Hunedoara. Cel aflat la volan a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv. Ulterior, tânărul a fost condus la U.P.U. Hunedoara, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea substanțelor consumate.

  În toate cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.