INEDIT: Salvamontiștii au intervenit pentru scoaterea unei vipere dintr-un muzeu

Gorj: Salvamontiştii au intervenit pentru scoaterea unei vipere din Muzeul Tezaurului de la Tismana şi eliberarea acesteia în pădure.

Salvamontiştii din Gorj au intervenit, duminică, pentru scoaterea unei vipere din Muzeul Tezaurului de la Tismana, unde se adăpostise după o luptă cu o pisică sălbatică. Vipera, un exemplar adult de circa 60 de centimetri, a fost eliberată în pădure, la zece kilometri distanţă de muzeu.

”Vipera, un exemplar adult de aproximativ 60 de centimetri, după o luptă cu o pisică sălbatică, s-a refugiat în incinta muzeului, administratorii solicitand intervenţia unei echipe specializate pentru scoaterea reptilei. În lipsa unei astfel de echipe la nivelul judetului, cei care şi-au asumat operaţiunea au fost salvamontistii” anunţă Salvamont Gorj.

Bazându-se pe experienţa acumulată de-a lungul anilor în observarea comportamentului reptilelor şi animalelor de pe munte, salvamontistii au recuperat vipera şi au eliberat-o în pădure, la aproximativ zece kilometri de zona de unde a fost capturată.

Nicio persoană nu a fost rănită.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.