Inedit. Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO (R) în Geoparc

Un eveniment inedit va avea loc în Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului. Geoparc Internaţional UNESCO administrat de Universitatea din Bucureşti, găzduieşte începând de sâmbătă 18 august 2018, expoziţia ”Lumea dinozaurilor” în elemente LEGO (R). Vernisajul va avea loc la ora 16.00, la Casa pentru ştiinţă şi Artă a Geoparcului din localitatea General Berthelot.

 “De aproape 180 de ani, de când biologul şi paleontologul englez Sir Richard Owen propunea denumirea de Dinosauria pentru fascinantele creaturi care au populat în trecut Pământul, dinozaurii stârnesc curiozitatea şi interesul celor mari şi celor mici, în egală măsură. Din acest motiv, recrearea lumii dinozaurilor prin utilizarea celor mai celebre cărămizi din lume poate fi văzută ca o provocare cât se poate de firească. Deşi presupune un volum foarte mare de muncă, Asociaţia Brickenburg din Cluj-Napoca a răspuns acestei provocări. Membrii Asociaţiei au decis să îşi expună lucrările în cel mai reprezentativ loc din ţară – singurul Geoparc cu statut UNESCO din România, cunoscut în întreaga lume pentru fosilele de dinozauri pitici şi mamifere de la sfârşitul Erei Mezozoice descoperite pe teritoriul său”, arată organizatorii.

Asociaţia Brickenburg este una dintre cele mai importante organizaţii de fani ai LEGO(R), cu filiale recunoscute oficial la nivel mondial. Expoziţiile realizate de membrii Asociaţiei au diverse tematici şi sunt găzduite de importante instituţii muzeale, atât la nivel naţional cât şi internaţional. Evenimentul găzduit pentru prima dată de Geoparc este cu atât mai important cu cât în 2018 se împlinesc 60 de ani de la lansarea pe piaţă a celebrei cărămizi LEGO (R). şi tot în acest an, Asociaţia Brickenburg celebrează 10 ani de activitate în România. Fanii LEGO (R) şi pasionaţii de dinozauri sunt aşteptaţi, până pe 12 septembrie 2018, să descopere cum lumea paleontologiei poate fi prezentată publicului prin celebrul joc. De altfel, numele expoziţiei ”Lumea dinozaurilor” în elemente LEGO(R) este o denumire utilizată exclusiv de Asociaţia Brickenburg cu acordul expres al LEGO Office România (c). Evenimentul este organizat de Asociaţia Brickenburg şi Geoparcul Dinozaurilor tara Hategului, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti şi Destinaţia Ecoturistica tara Hategului – Retezat.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.