Informare privind activitatea serviciului de permise și înmatriculări

În urma măsurilor luate de către prefectul județului Hunedoara, Petru-Călin Marian, după consultări cu șeful „Serviciului Public Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara”, subcomisar de poliție Cristian-Daniel Șincovici, activitatea privind înmatricularea și radierea vehiculelor, precum și eliberarea permiselor de conducere în lunile septembrie, octombrie și noiembrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, a fost mult îmbunătățită.

Un aspect pozitiv în activitatea serviciului public comunitar a fost și deschiderea centrului secundar din municipiul Petroșani începând cu data de 22 septembrie 2020, care permite preluarea dosarelor de înmatriculare/radiere și autorizare provizorie a vehiculelor, fără ca solicitanții să fie nevoiți să parcurgă drumul de circa 90 km dintre Petroșani și municipiul Deva.

Deschiderea punctului de lucru din Valea Jiului a fost pusă în practică în urma deciziei ministrului de Interne, Marcel Vela, la solicitarea fostului prefect al județului Hunedoara, Vasilică Potecă.

În contextul pandemiei de „Covid 19”, în condițiile necesității respectării distanțării fizice, activitatea din cadrul S.P.R.P.C.I.V. Hunedoara a fost organizată astfel încât să fie soluționate cât mai repede cererile cetățenilor adresate acestei instituții, reușindu-se astfel o creștere cu circa 14 % a cererilor de înmatriculare/radiere a vehiculelor față de perioada similară din 2019.

De asemenea, rezultate pozitive au fost obținute și în ceea ce privește reducerea timpilor de așteptare pentru efectuarea diferitelor operațiuni specifice acestui serviciu public comunitar, după cum urmează:

-timpul de așteptare pentru efectuarea unei operațiuni de înmatriculare/radiere a vehiculelor a fost redus de la 60 de zile, la începutul lunii iulie, la 28 zile la începutul lunii decembrie.

– în luna septembrie 2020 au fost emise 4574 certificate de înmatriculare, față de 4190 în aceeași perioadă din 2019, ceea ce înseamnă o creștere de 9 %.

– timpul de așteptare pentru eliberarea autorizației provizorii de circulație a fost redus de la 21 de zile, la începutul lunii iulie  la o zi la începutul lunii decembrie.

Totodată, în luna octombrie 2020 au fost emise 5082 certificate de înmatriculare, față de 4156 în luna octombrie 2019, reprezentând o creștere de 22 % ;

În luna noiembrie 2020 au fost emise 4114 certificate de înmatriculare, față de 3747 în 2019, rezultând o creștere de  9,8 %.

În perioada următoare Ministerul Afacerilor Interne va aplica luarea de noi măsuri pentru ca locuitorii județului Hunedoara să beneficieze de servicii rapide pentru eliberarea documentelor specifice solicitate Serviciului Public Regim Permise de Conducere și Înmatriculare  a Vehiculelor.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *