Infracțiuni la alegerile de la Deva?

Au apărut primele nereguli sesizate în cazul scrutinului de duminică, de la Deva. Astfel, au fost sesizate Poliția municipiului Deva, Inspectoratul de Poliție al județului Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi al județului Hunedoara și Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 1 al municipiului Deva.

Reprezentanții filialei județene a unui partid reclamă faptul că este împiedicat procesul electoral la mai multe secții de votare din Deva de către ”grupuri de persoane cunoscute cu antecedente penale, prin amenințări asupra celor care merg să-și exercite dreptul de vot, întrebându-i ”cu cine votați?”, iar dacă nu răspund sau răspund că votează cu un anume candidat, îi amenință cu acte de violență”.

”Prin prezența lor în fața secțiilor de votare, considerăm că se împiedică exercitarea dreptului la vot de către anumite persoane și influențarea anumitor alegători de a vota un candidat sau altul”, se mai arată în sesizarea formulată de conducerea filialei județene a respectivului partid.

”Am primit și noi în urmă cu jumătate de oră această sesizare. Trebuie să avem o ședință și după aceea vom hotărî ce este de făcut”, a declarat, pentru Replica-INFO HD, Botor Balogh, membru al BEC Deva.

”Poliția municipiului Deva efectuează verificări cu privire la aspectele semnalate în cuprinsul sesizării, urmând a se dispune măsuri legale, în funcție de cele constatate”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.