Razii de amploare, în Hunedoara. Polițiștii au descins la domiciliile unor infractori periculoși

Hunedoara. 11 tineri bănuiţi de comiterea unor fapte de natură penală, au fost depistaţi în urma unei razii a poliţiştilor şi reţinuţi pentru 24 de ore.

 

 

În data de 25 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului Criminalistic și Serviciului de Acțiuni Speciale au efectuat o razie pe raza municipiului Hunedoara, pentru punerea  în executare a 14 mandate de percheziție domiciliare şi a 10 mandate de aducere emise pe numele unor hunedoreni bănuiţi de comiterea unor fapte penale.

 

Activităţile procedurale se circumscriu  unor dosare penale aflate sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, ce au ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri sau alte violențe și amenințare.

 

Ultima faptă de natură penală ce face obiectul cauzei, a fost comisă în noaptea de 14 mai 2023, în jurul orei  00:40, când Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că s-a produs un incendiu la un autoturism aflat în parcarea unui supermarket din Hunedoara.

 

Patrula de ordine publică s-a deplasat la fața locului, unde a constatat faptul că la un autoturism parcat pe bulevardul  Dacia, aparţinând unui bărbat de 32 de ani, din Hunedoara, s-a manifestat un incendiu care a fost lichidat de către pompierii Detașamentului Hunedoara (care au stabilit faptul că autoturismul – distrus în totalitate – a fost incendiat cu intenție).

 

În urma activităților investigative, la locuințele percheziționate au fost depistate diferite cantități se substanţe vegetale, ce au fost ridicate pentru expertizare, precum și elemente probatorii pentru cauzele penale aflate în lucru, iar 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani au fost conduşi la sediul Poliţiei şi reținuți pentru o perioadă de 24 de ore.

 

Cei în cauză au fost depuși în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva, iar magistraţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara au dispus continuarea cercetărilor față de cei în cauză,  sub control judiciar.

 

Totodată,  în urma desfășurării activităților, a fost depistat un tânăr de 23 de ani, din Hunedoara, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere săvârșită la data de 14 mai 2023 asupra autoturismului parcat pe bulevardul Dacia. În urma administrării probatoriului, cel în cauză fost reținut  pentru o perioadă de 24 de ore şi depus în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva, iar ca  urmare a prezentării acestuia în fața magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, s-a dispus,  și față de acesta,  măsura preventivă controlului judiciar.

 

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *