Inițiativă de solidaritate | Luminează oraşul prin tine!

Timişorenii sunt îndemnaţi să iasă cu cu lanterne sau cu lumini, la ferestrele sau balcoanele propriilor locuinţe, miercuri, 8 aprilie, timp de un sfert de oră, începând cu ora 21:00, în semn de solidaritate cu cei care sunt în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus, precum şi ca un mesaj de încredere şi curaj pentru românii care stau acasă, iniţiativa aparţinând Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Prin acţiunea Luminează oraşul prin tine, titlu inspirat de sloganul proiectului „Timişoara 2021”, organizatorii îşi propun să dea românilor speranţă şi curaj în această perioadă în care toată lumea este greu încercată de măsurile restrictive impuse de autorităţi, măsuri care au cu scopul de a limita răspândirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19.

”Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii doreşte să transmită un mesaj de unitate la nivelul întregii comunităţi, deoarece fiecare dintre noi are un rol important în lupta pe care o ducem acum împotriva acestui virus. Cei care stau acasă opresc răspândirea coronavirusului, iar cei care sunt la datorie ne protejează, ne ajută, ne vindecă. Doar împreună, putem ieşi învingători din această luptă, doar împreună, luminăm oraşul!”, a declarat Horaţiu Rada, preşedintele Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Asociaţiile de locatari din Timişoara sunt rugate să susţină acest demers, prin răspândirea informaţiilor la avizierele din scările de bloc. De asemenea, îndemnul a fost publicat pe paginile de Facebook şi Instagram ale Asociaţiei, astfel încât timişorenii să se alăture iniţiativei în număr mare.

”Luminează oraşul prin tine vorbeste acum despre puterea noastră de a ne păstra încrederea şi de a ne uni, din nou, aşa cum doar Timişoara ştie să o facă. În decursul istoriei noastre, am dat dovadă de atâtea ori că noi putem genera schimbarea, o schimbare în bine. România de astăzi nu putea să existe fără revoluţia începută la Timişoara. România şi Europa nu vor putea avea o Capitală Culturală în 2021, dacă nu oprim răspândirea acestui virus. Împreună, stăm acasă şi ieşim la ferestre, împreună Luminăm oraşul!”, a spus Simona Neumann, directorul executiv al Asociaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *