Înregistrările pentru votul în străinătate continuă

În ședința de Guvern, de astăzi, se va discuta ordonanța de prelungire a termenului de înregistrare a cetăţenilor români ca alegători în străinătate până la 15 septembrie.

”Autoritatea Electorală Permanentă a depus la Secretariatul General al Guvernului un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că termenul de înregistrare a cetăţenilor români ca alegători în străinătate se finalizează în data de 15 septembrie 2019. Din cauza blocajului creat de preşedintele Iohannis, Guvernul României nu a putut da ordonanţa de urgenţă pentru stabilirea unui nou termen de înregistrare pentru votul din diaspora, însă acest proiect de act normativ va fi supus de urgenţă adoptării Guvernului în şedinţa de mâine. În aceste condiţii, conducerea AEP a luat hotărârea de a menţine aplicaţia deschisă înregistrărilor”, anunţă premierul Viorica Dăncilă.

Până astăzi, 12 septembrie, ora 9:30, s-au înregistrat pentru votul prin corespondență 36553 de români și pentru alegător în străinătate la o secție de votare 34584 de români.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *