Înscrieri online la Universitatea Petroșani

Absolvenții de liceu care vor să se înscrie la Universitatea din Petroșani o pot face și online. Imediat după afișarea rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, tinerii care vor să urmeze cursurile Universității Petroșani se pot înscrie și de acasă, din fața calculatorului. Reprezentanții instituției de învățământ superior din Valea Jiului vor astfel să îi scutească pe viitorii studenți de o deplasare la Petroșani.

“Studenții se pot înscrie online sau aici, la noi la Universitate, am demarat această descriere online pentru a scuti studenții de deplasări la universitate, urmând ca după ce sunt declarați admiși să aducă diplomele în original. Încercăm să intrăm în rândul universităților care oferă aceste posibilități”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

În plus, Universitatea din Petroșani va avea centre de înscriere atât în județ, cât și în județele Gorj și Vâlcea.

“Vrem să deschidem un centru de admitere la Tîrgu Jiu, Deva, Hunedoara, unde suntem în tratative, la Bumbești Jiu și la Horezu, tocmai pentru a facilita înscrierea viitorilor studenți. Astfel este mult mai simplu și pentru ei”,  a mai spus sursa citată.

La Universitatea din Petroșani sunt disponibile 24 de specializări de licență, 22 de domenii de master și cinci domenii de doctorat. Taxele de școlarizare nu au fost majorate. Astfel, taxa de școlarizare la licență este de 1800 de lei, la masterat 2400 lei, iar la doctorat, taxa este de 3500 de lei.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *