Inspectoratul Școlar Hunedoara cere situațiile financiare ale unităților școlare

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Hunedoara au solicitat tuturor unităților de învățământ situațiile financiare. Acestea vor fi transmise mai apoi la Ministerul Educației, care va asigura plata salariilor, în cazurile în care bugetele unităților școlare nu permit acest lucru odată cu majorarea veniturilor.

“În ceea ce privește finanțarea și cheltuielile cu salariile, am avut o videoconferință cu conducerea MEN și domnul ministru, Valentin Popa, ne-a transmis să analizăm și să solicităm toate sumele necesare astfel încât să asigurăm plata tuturor salariilor, în conformitate cu prevederile legale și să nu avem nici restanțe la contribuțiile nici ale angajatului, nici ale angajatorului. În acest sens, am întocmit o adresă pe care am înaintat-o tuturor unităților de învățământ din județul Hunedoara, au termen ca până mâine (miercuri-n.r.) să completeze toate informațiile în programul EDUSAL astfel încât să putem face demersurile către Ministerul Educației cu privire la necesarul de sume astfel încât să nu avem probleme”, a declarat Maria Ștefănie, inspector școlar general în cadrul ISJ Hunedoara.

Potrivit reprezentanților ISJ Hunedoara, toți dascălii, dar și personalul auxiliar va primi salariile conform contractului de muncă.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *