Instituția Prefectului: Precizări legate de includerea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara în lista unităților sanitare de tip „COVID”

În urma analizei de specialitate efectuată de către specialiști din domeniul medical, la nivel national, printr-un Ordin al Ministerului Sănătății, 23 spitale din țară, inclusiv Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, au fost incluse în lista unităților sanitare de tip „COVID”.

Autoritățile locale din orașele în care funcționează spitale de acest tip au înțeles și au aplicat această decizie.

Menționăm că, de la data publicării în Monitorul Oficial a Ordinului Ministerului Sănătății, în județul Hunedoara au fost confirmate pozitiv 596 persoane (o medie de 198/zi), iar numărul deceselor a fost de 20 persoane (o medie de 7 decese/zi).

Decizia autorităților medicale naționale a avut la bază și faptul că, la spitalul din municipiul Hunedoara, din totalul de 550 de paturi erau ocupate 140 de paturi cu pacienți NON COVID și 80 de paturi cu pacienți COVID, restul de 330 de paturi fiind neocupate.

Precizăm că, atât managerul spitalului de la Hunedoara cât și primarul municipiului au fost informați cu 3 zile înainte de apariția deciziei, despre posibilitatea ca Spitalul Municipal să intre în categoria „SPITAL COVID”.

Prin această decizie, autoritățile medicale naționale asigură, în contextul epidemiologic actual, desfășurarea unui act medical potrivit pentru toți pacienții, indiferent de afecțiunile de care suferă.

În aceste zile avem de nevoie de unitate și încredere în specialiștii care iau decizii, în primul rând, pentru pacienți!

 

Instituția Prefectului Hunedoara / Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *