Institutul Cultural Român de la Budapesta îl susține pe sportivul hunedorean Avram Iancu

Institutul Cultural Român de la Budapesta îl susține pe sportivul hunedorean Avram Iancu în încercarea sa de a traversa Lacul Balaton. Înotătorul român Avram Iancu încearcă să stabilească la Balaton un nou record mondial la înotul de anduranță în ape deschise, realizând cel mai lung înot după durata de timp al acestuia, în curent neutru.

„La jumătatea lunii iulie, înotătorul hunedorean Avram Iancu va efectua o dublă traversare a lacului Balaton, fără oprire, timp de 72 de ore, în încercarea de a depăși recordul mondial din 2017 al înotătoarei americane Sarah Thomas, cea care reușise performanța de a înota 67 de ore și 16 minute”, arată Institutul Cultural Român de la Budapesta.

Absolvent al Facultății de Limba şi Literatura Română, specializarea romană-engleză la Universitatea Spiru Haret și bibliotecar în cadrul Bibliotecii Municipale din Petroșani, Avram Iancu este binecunoscut pentru performanțele sale sportive. Dincolo de recordul național la înot de anduranță – înot în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute (2020) este și deținătorul locului 3 la Ultramaratonul „6633 Arctic Ultra” de la Cercul Polar de Nord (2019), unde a parcurs un traseu în lungime de 617 kilometri.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.