Institutului „Cantacuzino”, pregătit pentru stocarea vaccinurilor anti-COVID-19

Centrul naţional de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” va primi, în perioada 26 – 31 decembrie, primele 10.000 de doze din vaccinul produs de BioNTech şi Pfizer.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat vineri că,  luând în considerare că Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotrivaCOVID-19produs de BioNTech şi Pfizer, CNCAV are în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26-31 decembrie 2020.

Strategia de vaccinare cuprinde 3 etape – vaccinarea personalului medical, apoi a persoanelor aflate în categorie de risc şi ulterior a populaţiei generale.

Potrivit Comitetului, avizarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti ca centru naţional de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spaţiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 ° C.
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

De la nivelul institutului, se vor distribui mare parte a vaccinurilor la centrele regionale din ţară, spitalele militare din Timişoara, Cluj, Braşov, Constanţa şi Craiova şi de la nivelul lor se va distribui descentralizat către alte unităţi medicale.

Obiectivul autorităţilor este ca în primele şase luni să fie imunizate peste 13 milioane de persoane, ceea ce duce la perspectiva atingerii unei imunizări a populaţiei generale în proporţie de 65-70%.

Guvernul a aprobat joi  normele de autorizare, organizare şi funcţionare a centrelor de vaccinare împotriva coronairus, dar şi fondurile necesare pentru funcţionarea acestora.

 

news.ro

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.