Întâlnirea comisiei pentru organizarea recensământului în județ

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, în calitate de președinte al Comisiei pentru recensământul populației și locuințelor, a convocat astăzi o întâlnire în cadrul căreia a fost analizată situația în care se află pregătirile pentru desfășurarea înregistrării statistice.

Directorul executiv al Direcției Județene de Statistică, Silvia Movileanu, a prezentat membrilor comisiei o informare cu privire la activitatea desfășurată pentru pregătirea recensământului și calendarul acțiunilor.

Recensământul se va desfășura astfel:

-14 martie – 15 mai – autorecenzare online

-16 mai – 17 iulie – colectarea datelor de la persoanele care nu s-au autorecenzat

Pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a etapei de autorecenzare, toți locuitorii vor avea acces online la formularele pe care le vor completa, de pe orice telefon mobil inteligent, tabletă sau calculator cu acces la internet. Chestionarele pentru autorecenzare vor fi disponibile în limba română, în limba engleză și în limbile minorităților naționale.

De asemenea, la primăriile din toate localitățile județului, pentru persoanele care nu pot accesa formularele online, va fi organizat un punct de lucru unde le va sta la dispoziție un recenzor care va ajuta la introducerea datelor.

Toate informațiile personale sunt confidențiale, ele fiind criptate imediat după introducerea în sistem.

Recensământul general se va desfășura complet digitalizat, recenzorii având la dispoziție tablete unde vor fi colectate datele referitoare la persoane și la locuințe.

 

Instituția Prefectului Județului Hunedoara / Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *