Întâlnirea prefectului cu constructorul căii ferate de mare viteză

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții constructorului căii ferate de mare viteză care traversează județul Hunedoara, pentru a analiza stadiul lucrărilor la rețeaua feroviară.

Potrivit constructorului, asocierea „FCC Construccion” – „Astaldi” – „Convensa”, drumul care traversează calea ferată, aflat la ieșirea din Mintia spre Brănișca, va fi neutilizabil până în data de 25 noiembrie 2021, ca urmare a lucrărilor complexe care trebuie executate la calea ferată.

În această perioadă, constructorul va amenaja un drum tehnologic,  asigurându-se astfel deplasarea auto și a persoanelor.

De asemenea, pentru a fi rezolvate unele probleme tehnice și administrative apărute în urma organizărilor de șantier pe teritoriul comunei Ilia, prefectul Călin Petru Marian a stabilit împreună cu primarul localității, Marius Omotă, ca reprezentanți ai administrației publice locale și ai constructorului să aibă o întâlnire în teren pentru găsi cele mai bune soluții la solicitările executantului lucrărilor.

Lungimea totală a tronsonului SIMERIA – GURASADA este de 42 km și cuprinde modernizarea căii ferate, inclusiv construirea a 26 de podețe, 18 poduri, 4 pasaje superioare și 3 pasaje inferioare.

Beneficiarul acestor lucrări, finanțate de Uniunea Europeană, este Compania Națională de Căi Ferate „CFR” S.A. iar, potrivit proiectului, linia ferată de mare viteză (Simeria -Gurasada) urmează să intre în exploatare feroviară în anul 2023.

 

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *