Întâlniri săptămânale, în prag de iarnă pe tema termoficării

Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea în zilele următoare, iar abonații sistemului de termoficare din județul Hunedoara riscă să înghețe în locuințe. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a constatat existența unei stări potențial generatoare de situații de urgență creată de eșecul serviciilor de utilități publice ca urmare a imposibilității aprovizionării beneficiarilor sistemului centralizat de termoficare din municipiile Deva, Petroșani și Vulcan.

Astfel, săptămânal vor avea loc discuții pe această temă.

“Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., primăriile municipiilor Deva, Petroșani și Vulcan, S.C. Pregoterm S.A. Vulcan și S.C. Termoficare S.A. Petroșani  vor lua act de situația constatată și vor dispune, de urgență, măsurile legale organizatorice și financiare ce se impun pentru remedierea în cel mai scurt timp a situației create. Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A și primăriile municipiilor Deva, Petroșani și Vulcan vor informa săptămânal prefectul județului, în calitate de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara despre stadiul măsurilor luate”, arată informarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara.

La finalul săptămânii trecute, după întâlnirea cu cei implicați, prefectul județului Hunedoara, s-a arătat îngrijorat de situația existentă.

 

Monika BACIU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *