Interdicție de a preda

64 de persoane care s-au înscris pentru a susține proba scrisă a examenului de titularizare nu se vor putea întoarce la catedră. Este vorba de candidații care s-au retras de la proba scrisă a examenului.

Interdicția de a preda, ca suplinitor sau la plata cu ora, li se va aplica și profesorilor care s-au retras din examenul de titularizare de săptămâna trecută, a confirmat ministrul Ecaterina Andronescu.

Întrebată cum introduce noua regulă după examen, având în vedere că ea nu se regăsește în metodologia de titularizare, Andronescu a răspuns, pentru Edupedu.ro: “O să găsesc o formulă legală, pentru că până la urmă ei s-au înscris în examen și s-au retras. Deci au fost parte din examen”.

La nivelul județului Hunedoara, 64 de persoane se află în situația actuală.

“La concurs s-au prezentat 373 candidaţi, din care 64 s-au retras în timpul probei din motive personale, iar 2 candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă”, arată ISJ Hunedoara.

După analiza rezultatelor obținute de candidaţii judeţului Hunedoara, înainte de soluționarea contestațiilor, s-a constatat că au fost obținute 239 note peste 5 (77.84%), din care 134 note (43,64%) sunt cuprinse între 7-10 și 105 note (34,20%) sunt cuprinse între 5 – 6,99, iar 68 candidați (22,14%) au obținut note sub 5.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *