Interzis la pescuit de sturion

Garda de Mediu Hunedoara îi anunță pe pescari despre faptul că s-a instituit prohibiția la sturion pe o perioadă nedeterminată.  La începutul lunii martie 2021, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a semnat ordinul privind interzicerea pescuitului sturionilor din apele teritoriale româneşti pe o perioadă nedeterminată, a anunţat acesta vineri, într-o conferinţă de presă la Tulcea.

Conform analizelor efectuate de către specialiştii instituţiei rezultă faptul că speciile de sturion sunt în continuare în pericol din cauza braconajului şi tocmai de aceea se propune ca această protecţie să fie pe o perioadă nedeterminată.

Prohibiția totală la sturioni în România a început în anul 2006 și se aplică și pentru vânzarea de produse cum ar fi carne și caviar, provenite de la sturionii sălbatici din Dunăre.

Nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, modificată și completată, cu referire la pescuitul, deținerea, transportul, comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României constituie infracţiuni şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *