Un hunedorean la „Olimpiada albă”

Între 9 și 25 februarie, la Pyeongchang, în Coreea de Sud, se va desfășura o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă. La „Olimpiada albă”, așa cum mai este denumită competiția ajunsă la cea de-a XXIII-a ediție, vor participa sportivi din 92 de țări de pe toate continentele, printre acestea numărându-se și România.

Delegația „tricoloră” are în componență 25 de sportivi, care vor lua startul în probele de schi alpin, schi fond, sarituri cu schiurile, biatlon, sanie, bob și skeleton. În concursul de skeleton va evolua și Dorin Dumitru Velicu, sportiv născut la Hunedoara, pe 29 noiembrie 1986. În vârstă de 31 de ani, Dorin Dumitru Velicu a început să practice sportul la secția de atletism de la CSȘ Hunedoara, unde l-a avut ca antrenor pe profesorul Florin Bucur, fiind și medaliat în câteva concursuri. Din 2006 a decis să renunțe la atletism și să treacă la skeleton, un sport cu multă andrenalină, ce se practică iarna, și în care atletul stă întins pe burtă, cu capul înainte, pe o sanie, în timp ce atinge, la coborârile de pe pârtiile special amenajate, viteze amețitoare, chiar și de peste 130 de kilometri pe oră.

Hunedoreanul Dorin Dumitru Velicu, component al lotului național de skeleton de 12 ani, care este legitimat, în prezent, la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, unde este și antrenor, se află la cea de-a doua sa participare la Jocurile Olimpice hibernale, după ce a luat startul și la ediția precedentă de la Sochi, din 2014. Atunci hunedoreanul, care a concurat pe un sled împrumutat, a ratat de puțin accederea în manșele finale, terminând pe poziția a 25-a după prima zi, în vreme ce doar primii 20 au obținut calificarea. Dorin Dumitru Velicu a obținut calificarea la „Olimpiada albă” din Coreea de Sud în urma rezultatelor obținute în Cupa mondială și Cupa Europei. La Pyeongchang concursul de skeleton masculin se va disputa pe „Alpensia Sliding Centre”, primele două manșe urmând a se disputa pe 15 febuarie, iar ultimele două în ziua următoare.

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *